Workshops

Workshops bij StudioZACHT

 

Regelmatig organiseer ik een gezellige workshop waarbij we gezamenlijk een project maken. De workshops zijn altijd geheel verzorgd: het enige wat je mee hoeft te nemen is je eigen naaimachine en je gereedschap, tenzij nadrukkelijk anders vermeld.

 

De workshops worden over het algemeen gehouden bij Stof&Wol (Adres: Belcrumweg 24, Breda). Daar hebben we lekker de ruimte en alle materialen die we nodig hebben. Bij workshops zit altijd koffie en thee inbegrepen en bij langere workshops ook een lunch. Dit staat altijd vermeld. Tijdens (en voor en na) de workshops kan je daar - als je wil - met 10% korting lekker shoppen.
Parkeren kan je tegenover Stof&Wol op het parkeerterrein bij de Jumbo (eerste 2 uur gratis), ook naast het parkeerterrein (met je rug naar Stof&Wol uiterst rechts) is nog een klein parkeerterrein waar je je auto kwijt kan. Als alles vol is rijd dan even naar de Speelhuislaan (naast het Electron gebouw), bij de Watertoren is eigenlijk altijd wel plaats!

Workshop Trixie Trail tas

Een tas met maar liefst 45 verschillende samenstellingen. Het is onmogelijk om hiermee niet de tas te maken die helemaal bij jou past. Door al deze keuzes is de tas voor zowel beginners als gevorderden heel goed te doen want je kunt hem zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wil.


Na afloop ga je misschien niet met een tas naar huis die helemaal af is, maar met behulp van de fijne werkbeschrijving gaat dat echt wel lukken. Je bent natuurlijk altijd welkom om de tas af te maken tijdens de naailessen, vooral heel geschikt voor wie er thuis echt niet aan toe komt!


Wil je je tas graag laten voorzien van mooi borduurwerk? Geef dan vóór woensdag 21 augustus door wat voor iets je wil (een paar trefwoorden en kleuren is genoeg, ik doe de rest!). Kosten hiervoor zijn €25,-. Stoffen ook voor woensdag eind van de dag aanleveren bij Stof&Wol.


Datum: zaterdag 24 augustus 2019
Tijd: 10:30 - 17:00 uur
Kosten: €60,- incl patroon, naaibeschrijving, koffie/thee, lunch en tussendoortjes of €80,- incl al het bovenstaande, stoffen en fournituren.
Locatie: Stof&Wol, Belcrumweg 24 Breda

Max 8 deelnemers.Workshop Paspop maken

Een paspop is fijn en de meesten onder ons zullen er wel eentje hebben. Maar een paspop naar je eigen lijf....


 • Dat betekent altijd helemaal goed kunnen zien hoe je kledingstuk aan de achterkant staat
 • Dat betekent niet constant jezelf uit en aan en weer uit en wéér aan hoeven kleden tijdens het naaien om eventjes te passen
 • Dat betekent de lijfjes van je kids altijd tot je beschikking, óók als ze slapen, op school zitten, uit spelen zijn, geen zin hebben.... ;-)


Kortom: Hoe hebben we ooit zonder gekund?


Tijdens de workshop gaan we:

 • Een model maken naar ons eigen lijf (dit doen we in tweetallen, je hoeft je niet per 2 in te schrijven maar dan weet je het alvast! Zorgen dus dat we allemaal fris ruiken!)
 • Dit model vertalen naar patroondelen die we in elkaar gaan zetten
 • Alle belangrijke referenties zoals taille, heup, middenvoor enz enz worden in de pop verwerkt
 • De pop vullen met purschuim (dan kan je er lekker spelden in prikken!)


Na de workshop kan je, als je dat wil, de pop bevestigen op een standaard. Als je die dan zo maakt dat hij ook nog net zo lang is als jij bent zal je er hoogstwaarschijnlijk ontzettend veel plezier van hebben.


Datum: zondag 15 september 2019
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Kosten: €80,- incl koffie/thee/fris, lekkere hapjes tussendoor en alle materialen die nodig zijn om de paspop te maken.
Locatie: Stof&Wol, Belcrumweg 24 Breda.

Inschrijven voor 7 september.

Max 10 deelnemers.

Binnenkort op de agenda

Naast onderstaande evenementen staat ook dit binnenkort op de planning:

 • 24 Augustus: Workshop Trixie Trail tas
  Maak je eigen tas, een leuk ontwerp met ongelooflijk veel keuzeopties!
 • 31 Augustus: Workshop Coverlock machine
  Haal alles uit je coverlock wat erin zit. Na deze workshop voel je je een professional die de mooiste naadjes kan coveren.
 • 15 September: Workshop Paspop maken
  Een paspop naar jouw lijf!!! Ik zeg verder gewoon niks. Meld je aan!
 • 18 Oktober: StudioZACHT Sewing Weekend
  Een geheel verzorgd weekend naaien, kletsen en eten. Klinkt goed toch??


StudioZACHT Sewing Weekend Maastricht

Een heerlijk compleet verzorgd weekend genieten van mooie stoffen, leuke workshops, goed gezelschap en lekker eten!
Lees hier alles over dit fantastische weekend!


Zelf meenemen: Je naaimachine, een enorme lading patronen en stofjes waar je graag iets mee wil gaan doen, alle fournituren die je nodig denkt te hebben, je favoriete naaioutfits en eventueel je lievelingswijntje (oid).

 


Datum: vrijdag 18 oktober t/m maandag 21 oktober 2019

Tijd: lang, héél héél lang!

Kosten: onder voorbehoud, muv optionele workshops, moet je rekenen op zo'n €300,- pp.
Locatie: Maastricht


Min en max 12 deelnemers. Bij te weinig belangstelling kan het weekend helaas niet doorgaan.


Workshop Coverlock machine

Heb jij ook zo'n haat-liefde verhouding met je coverlock? Zo veel geld uitgegeven aan de machine, staat 'ie daar mooi te zijn, maar het lukt maar niet??

Geen nood, na deze workshop heeft hij geen geheimen meer voor je en weet je precies hoe je voor elkaar moet krijgen wat je gedaan wil hebben. Sterker nog: je gaat met meer kennis naar huis dan je van tevoren gedacht had te zouden krijgen!


Voor deze workshop moet je meenemen: je machine (incl stroomkabel en pedaal), handleiding en accessoires van je machine, 4 verschillende kleuren lockgaren (geen lichte kleuren), pincet, stofschaar, gewone schaar, pen, lijmstift.


Wie wil kan aansluitend aan de workshop een aanvullende instructie volgen voor het gebruik van de bandgeleider. Neem hiervoor dan je grondplaat, bandgeleider en het bijbehorende machinevoetje mee. Extra kosten zijn €10,-. Wil je alleen deze aanvulling volgen en niet de workshop dan betaal je €12,50.


Datum: zaterdag 31 augustus 2019
Tijd: 10:30 - 14:30 uur
Kosten: €55,- incl werkboekje, koffie/thee, lunch.
Locatie: Stof&Wol, Belcrumweg 24 Breda

Max 10 deelnemers.

KVK 72621532 | BTW NL180663525B03 |  © Copyright. All Rights Reserved.

StudioZACHT


Modevakschool en naaiatelier in Breda voor naailessen en (kinder)mode op maat. Wekelijks naailessen voor beginners en gevorderden.

CONTACT

Kleine Hil 8

4822AE Breda

06 - 52 66 70 24

OPENINGSTIJDEN

 

Kijk hier voor het lesaanbod vsn StudioZACHT.


In de weekeinden gesloten.

Tijdens schoolvakanties zijn er geen lessen overdag, de avondlessen gaan dan wel door.