Naaiweekend Maastricht

StudioZACHT Sewing Weekend Maastricht

 

Al jaren roep ik: ik wil graag een weekendje weg! Met vriendinnen ofzo, even eruit, andere dingen doen, even lekker ontspannen en als herboren liefdevolle mama en echtgenote weer thuis komen. Maar al jaren komt het er niet van, want de tijd vliegt en voor je het weet roep ik alweer in nieuw jaar dat ik een weekendje weg wil. Tot ik toevallig op Instagram iemand tegenkwam die een fantastisch naaiweekendje organiseerde met franse couture technieken. In een weekend een Chanel jasje leren maken, op de Chanel manier. Klinkt toch geweldig?! Helaas kwam de datum voor mij net niet goed uit, maar het idee wel. Dus ik ben gaan zoeken en heb - hopelijk - een leuk programma samengesteld waarmee we met een groepje gelijkgezinden heerlijk kunnen gaan genieten van een weekend voor ontspanning, gezelligheid, creativiteit, lekker eten en drinken en vooral: NAAIEN!


Op deze pagina vind je het programma. Alles is nog onder voorbehoud, want dit weekend kan alleen doorgaan met precies genoeg belangstelling. Bij 12 aanmeldingen gaat het door en is het reisje meteen vol. Komen we niet aan de 12, dan is het heel erg jammer maar helaas. Zijn er meer gegadigden (wat ik natuurlijk wel hoop!) dan zal dit vast niet het laatste weekend worden wat ik organiseer :-)


De kosten van het weekend zijn "all inclusive" tenzij anders aangegeven.

Vrijdag 18 oktober

Maastricht is waarschijnlijk voor iedereen een eindje rijden, dus we beginnen niet te vroeg!


Tot 15:00 uur Bezoek aan de (stoffen)markt in Maastricht
(Aankomst wanneer je wil, lunchen op eigen gelegenheid)

De Vrijdag Markt van Maastricht heeft een breed assortiment aan stoffen en fournituren. We beginnen het weekend dus goed met eerst lekker shoppen en tussendoor gaan we ergens lekker lunchen. Er zal van tevoren een appgroep gestart worden zodat we elkaar makkelijk kunnen vinden.


15:00 / 15:30 Aankomst accommodatie/middagprogramma

We logeren dit weekend in een oude watermolen in Eijsden. Een mooi, oud gebouw waar we sfeervol kunnen vertoeven met onze naaimachines. Na aankomst heb je rustig de tijd om je spulletjes op te ruimen en je naaiplekje te installeren.


Avondprogramma

Deze avond doen we even rustig aan, we bestellen lekker een berg pizza's en je kan zo lang als je wil doorgaan met de leukste hobby ter wereld. Ondertussen drinken we er een borreltje op (deze moet je wel zelf meenemen, want een wijntje uitkiezen waar iedereen blij van wordt vind ik te lastig! Alle overige drankjes en hapjes zijn inbegrepen).

Zondag 20 oktober


Ochtendprogramma

We beginnen de ochtend weer goed met een lekker ontbijtje en kunnen dan 'als vanouds' weer lekker aan de slag. Maar wie weet is het wel schitterend weer die dag en kiezen we ervoor om een mooie wandeling te maken door Eijsden. De omgeving waar we verblijven is namelijk prachtig en er zijn diverse wandelroutes uitgezet. Maar je naaimachine is ook super mooi, win-win situatie dus! Je kan zelf kiezen wat je wil :-)


Middagprogramma

Voor deze dag hoop ik een workshop BRODERIE D'ART (haute couture borduren met een Lunivelle naald) voor ons te kunnen regelen. Een deskundige instructeur zal ons dan alles vertellen over de beginselen en technieken van deze manier van borduren ontwikkelen. De kosten voor de workshop zijn niet inbegrepen in de reis, deze zullen rond de €160,- liggen en de workshop zal waarschijnlijk van 10:00 uur tot 16:00 uur duren. Wie geen behoefte heeft aan een workshop kan deze middag wederom zijn (haar) voordeel doen met een paar uurtjes ongestoord achter de machine.


Avondprogramma

Als we honger krijgen gaan we nog steeds niet koken! We genieten deze avond van allerlei overheerlijke tapas hapjes en elkaars gezelligheid. In de avond kunnen we (nog) een film doen of lekker achter de naaimachine. Of gewoon kletsen. Of een boek lezen. Spelletje doen. Wat jij wil <3

Zaterdag 19 oktober


Ochtendprogramma

Na een lekker ontbijtje kruipen we eerst achter onze machines. Geen huishouden wat gedaan moet worden, geen kinderen die iets (of heel veel) willen, geen honden die uitgelaten hoeven worden. Wij hoeven lekker helemaal niks! Nou ja, misschien even douchen dan :-)


Middagprogramma

Voor wie dat wil ben ik aan het kijken om een workshop MOULEREN te regelen! Een deskundige instructeur zal ons dan alles vertellen over de beginselen en technieken van deze manier van patronen ontwikkelen. De kosten voor de workshop zijn niet inbegrepen in de reis, deze zullen rond de €100,- liggen en de workshop zal waarschijnlijk van 10:00 uur tot 16:00 uur duren. Wie geen behoefte heeft aan een workshop kan deze middag zijn (haar) voordeel doen met een paar uurtjes ongestoord achter de machine.


Avondprogramma

Als diner laten we een heerlijk warm/koud buffet komen. Want koken, dat gaan we dus echt niet doen he! Misschien wel de afwas ;-) In de avond kan je achter je machine of kunnen we een leuke film kijken. The Dressmaker ofzo ;-)

Maandag 21 oktober


Ochtendprogramma

Na een ontbijtje moeten we helaas deze ochtend toch íéts doen. We zorgen met z'n allen dat we het huisje weer net zo fris achterlaten zoals we het aangetroffen hebben. De naaimachines mogen uiteraard nog even blijven staan.


Middagprogramma

We sluiten ons heerlijke naaiweekendje af met een high tea. Natuurlijk kan je dan ondertussen nog je laatse naadjes stikken of je project mooi afwerken. Nog even wat foto's van alle resultaten en dan moet ook je beste vriend terug de auto in en nemen we afscheid. Hopelijk voldaan en met een goed gevoel terug naar huis!

Kosten, aanmelden en kleine lettertjes


Kosten

*Onder voorbehoud* De kosten voor het naaiweekend bedragen €300,- per persoon incl. BTW. Dit bedrag dient vóór 1 september 2019 overgemaakt te zijn, pas na betaling ben je verzekerd van een plekje. Op 1 september 2019 wordt bepaald of het weekend door kan gaan tenzij alle plekken voor die tijd bezet zijn. Je krijgt hiervan tijdig bericht (dus uiterlijk 1 september, maar eerder als het weekend al vol zit). Heb je voor 1 september betaald en blijkt dat het weekend niet door kan gaan, dan krijg je je betaling 100% teruggestort. Wanneer het weekend na 1 september wegens overmacht geannuleerd moet worden (daar gaan we natuurlijk niet vanuit, maar je weet nooit wat er kan gebeuren) dan wordt je betaling zo veel mogelijk teruggestort muv niet retour te kunnen krijgen aanbetalingen. Hier wordt, indien nodig, transparant over gecommuniceerd zodat je precies weet hoe alles zit.
Let op: wanneer je
zelf afmeldt nà 1 september dan wordt je betaling niet geretourneerd tenzij je zelf een vervangende deelnemer regelt. Wanneer er een wachtlijst is krijg je 50% van je betaling geretourneerd. (Dik kruis dus in je agenda, licht heel je familie in dat je dan absoluut niet kan, extra vitaminebommetjes voor de kids zodat niemand ziek wordt, dan komt alles goed!)


Aanmelden

Ben je net zo enthousiast als ik en wil je graag deelnemen aan het StudioZACHT Sewing Weekend Maastricht, stuur mij dan een e-mail en dan krijg je van mij alle betaalgegevens. Laat me dan ook meteen alle bijzonderheden weten die ik nodig heb (allergiën, dieetwensen, medische bijzonderheden, EHBO diploma en/of BHV, enz).


Kleine lettertjes

Het lijkt allemaal waarschijnlijk heel vanzelfsprekend, maar voor alle duidelijkheid nog even op een rijtje:

  • StudioZACHT is niet aansprakelijk voor schade, diefstal of letsel tijdens het weekend. Je (ver)blijft op eigen risico! Voorkomen is altijd beter dan genezen, neem dus (buiten je naaimachine) geen onnodige waardevolle spullen mee en laat ze niet onbeheerd achter.
  • Tijdens het weekend wordt er in de accommodatie en buiten in groepsverband niet gerookt. Niets zo vervelend als een mooi werkstuk wat meteen stinkt.
  • Er mogen geen huisdieren meegenomen worden. Ik ga mijn hondjes ook missen ;-)
  • Deelname aan het naaiweekend vanaf 18 jaar.

KVK 72621532 | BTW NL180663525B03 |  © Copyright. All Rights Reserved.

StudioZACHT


Modevakschool en naaiatelier in Breda voor naailessen en (kinder)mode op maat. Wekelijks naailessen voor beginners en gevorderden.

CONTACT

Kleine Hil 8

4822AE Breda

06 - 52 66 70 24

OPENINGSTIJDEN

 

Kijk hier voor het lesaanbod vsn StudioZACHT.


In de weekeinden gesloten.

Tijdens schoolvakanties zijn er geen lessen overdag, de avondlessen gaan dan wel door.