Naaiatelier

m o d e v a k s c h o o l

Naaiatelier

Naast het geven van naailessen vind ik het - uiteraard - ook heel erg leuk om zelf aan de slag te gaan. Regelmatig rolt er een nieuwe outfit voor de kinderen of mij zelf onder de naaimachine vandaan. Helaas heb ik echter geen magische kledingkasten en omdat ik stiekem het maken ook eigenlijk wel een stukje leuker vind dan het hebben, naai ik ook heel graag voor anderen!


Je kunt bij mij dus ook terecht voor leuke kinder-, dames- of herenkleding. Dit kan vanaf een bestaand patroon (mocht je iets leuks hebben gezien in een patroonboekje), aan de hand van een plaatje (leuke jurk gezien in een tijdschrift? Ik kan hem voor je maken!) en helemaal naar eigen wens (op jouw aanwijzingen maak ik een schets).
Alle patronen kunnen zowel in confectiematen als op jouw lichaamsmaten gemaakt worden. Omdat kinderkleding veel minder onderhevig is aan afwijkende lichaamsmaten kan je voor je kids ook makkelijk in de online shop bestellen!

StudioZACHT

(Cosplay)kostuums en verkleedkleding

Van onesies tot prinsessenjurken tot superheldenkostuums. Hier word ik nu echt gelukkig van! Een creatieve uitdaging kan mij niet gek genoeg zijn en als het zo realitisch mogelijk moet worden komen mijn kennis en vaardigheden ook nog eens goed van pas.


Wat kan je van mij verwachten?

Ik heb zeer veel ervaring in naaiwerk en naaitechnieken. Technisch zal het kostuum dus mooi in elkaar zitten en heel netjes afgewerkt zijn, met goede pasvorm en oog voor detail. Ook patronen kunnen op maat getekend worden, heb jij een speciale wens of wil je graag dat ieder detail van een personage meegenomen wordt? Dan kan dat!


Waar moet je rekening mee houden?

Heel simpel gezegd: tijd en geld. Wil jij een low of no budget kostuum? Dan moet je even verder gaan zoeken. Ik sta namelijk voor kwaliteit, voor hoogwaardige afwerking en een wauw-effect. En dat krijg je door drie factoren te combineren: materiaalkeuze, details en vakkundigheid. Heel simpel: een pak gemaakt van mooie, duurdere materialen ziet er beter uit dan een pak gemaakt van de goedkopere alternatieven. Daarin maak jij zelf een keuze. De mate van details is een tweede factor die belangrijk is. Oog voor detail zorgt voor een kostuum waar je naar kan blijven kijken. Een simpel kostuum daarentegen kan ook héél mooi zijn, ook hierin maak je zelf een keuze. Tenslotte de vakkundigheid, en daar kies je dan voor als je voor mij kiest! Met flink wat jaartjes ervaring, een hoop kennis en vaardigheden zorg ik ervoor dat jouw kostuum helemaal super in elkaar zit, een goede pasvorm heeft en tot in de puntjes mooi is afgewerkt. Het is moeilijk om bescheiden te blijven als je zo goed bent - haha, nee hoor dat is maar een grapje, maar ik durf wel te zeggen dat ik echt hele mooie dingen kan maken.


Een pak begint bij het kiezen of tekenen van het patroon, het opnemen van je maten en het inkopen van de materialen. Hoeveel tijd erin gaat zitten en hoeveel materialen je nodig hebt is afhankelijk van het kostuum. Hierin zijn dus geen standaard prijzen te noemen.

Het maakloon voor het kostuum gaat op basis van uurtarief. Ik houd precies bij hoe lang ik steeds aan je kostuum gewerkt hebt en jij betaalt een eerlijk bedrag passend bij de waarde van mijn vaardigheden. Zo betaal jij nooit te veel en krijg ik niet te weinig.

 

Werkwijze

Wil je graag iets laten maken voor jezelf of je kind, stuur me dan even een berichtje via de website of per e-mail, dan maken we een afspraak. Tijdens die afspraak gaan we je wensen uitgebreid bespreken en word jij (of je kind als je kinderkleding wil laten maken) van top tot teen opgemeten. Je maten bewaar ik en als je vaker iets wil laten maken plannen we ieder jaar weer even een meetmomentje om te kijken of alles nog klopt. Deze afspraken plannen we altijd 's ochtends, zodat jij nog lekker fris gedouched bent en je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele luchtjes die we aan het einde van de dag allemaal hebben. Trek ook even goed passend ondergoed aan (vooral voor de dames is een BH met perfecte pasvorm erg belangrijk!) en als het kan kledingstukken die makkelijk aan en uit gaan. Dat is voor jouw comfort en ontspannen gevoel wel zo prettig.

 

Als alle wensen en maten op een rijtje staan spreken we af op welke termijn het klaar moet zijn en wat de kosten zullen zijn. Bij uitgebreide kledingstukken heb ik je misschien ondertussen nog een keertje nodig om te komen passen.

 

Nog een paar laatste opmerkingen:


  • Bestel je kostuum ruimschoots op tijd. Als hardwerkende momboss met kleine kinderen moet ik mijn tijd goed verdelen (en af en toe wil ik ook wel eens een dagje niks doen, heerlijk!).
  • Wil je accessoires/props bij je kostuum bestellen? Ook dat kan! Ik kan met EVA en Worbla werken, kan een stevig staaltje schilderen en maak het feest helemaal compleet voor je.

KVK 72621532 | BTW NL180663525B03 |  © Copyright. All Rights Reserved.

StudioZACHT


Modevakschool en naaiatelier in Breda voor naailessen en (kinder)mode op maat. Wekelijks naailessen voor beginners en gevorderden.

CONTACT

Kleine Hil 8

4822AE Breda

06 - 52 66 70 24
Kijk voor bereikbaarheid op de contact pagina

OPENINGSTIJDEN

 

Kijk hier voor het lesaanbod vsn StudioZACHT.


In de weekeinden gesloten.

Tijdens schoolvakanties zijn er geen lessen overdag, de avondlessen gaan dan wel door.