Mondkapjes - Tips voor naaien & borduren

Het mondkapje is voorlopig niet meer weg te denken uit ons leven. Dus: omarm het. Geef er je eigen draai aan, maak er wat moois van. Ik help je er graag bij!


De ontwerpen van mijn mondkapjes zijn gebaseerd op het naaipatroon van CraftPassion. Download het naaipatroon en de naaibeschrijving van deze website.


Tips voor het optimaal borduren en naaien van je mondkapje:


  • Gebruik de geadviseerde kleuren borduurgaren. Herkent je machine het garen niet? Google dan even het typenummer!
  • Het eerste borduurgebied is de omlijning van het gehele patroondeel exclusief naadwaarde. Kies voor deze lijn een kleur die overeen komt met de stof waarop je borduurt.
  • Strijk na het afronden van het borduurwerk een laagje Vlieseline (bij voorkeur H250) aan de achterkant van je patroondeel, dan werk je meteen alle draadjes weg en bovendien fixeer je hiermee je borduurwerk nog even extra.
  • Markeer met spelden een aantal punten op de middenvoor naad (op de grens van je borduurwerk). Doe dit voor beide patroondelen op dezelfde punten, zorg ervoor dat de spelden met de punten aan de borduurde kant zitten. Leg beide delen op elkaar en steek de punten van de spelden in hetzelfde punt op het andere patroondeel. Als alle punten perfect op elkaar liggen is het handig om het geheel met clips goed vast te klemmen.
  • Naai de naad middenvoor met een grote steeklengte halvewege de naadwaarde aan elkaar. Controleer of beide patroondelen inderdaad perfect aansluiten.

MondKAPJES

Tips voor naaien & borduren

  • Naai de naad middenvoor precies op de rand van het borduurwerk op elkaar. Keer om en controleer of er nergens kieren zitten. Corrigeer kieren indien nodig door nog even net iets dichter op de rand te naaien.
  • Werk je mondkapje af volgens de naaibeschrijving van CraftPassion.


NB.: Wellicht overbodig te zeggen, maar dit mondkapje biedt je géén garanties om niet besmet te worden met het Covid-19 Coronavirus. StudioZACHT is dan ook absoluut niet aansprakelijk en het gebruik van deze borduurpatronen is dan ook op eigen risico.


LicentieOVEREENKOMST

Deze borduurpatronen zijn bedoeld voor persoonlijk gebruik. Wil je ze gebruiken om mondkapjes te maken om zelf te verkopen, neem dan eerst contact met mij op voor een licentieovereenkomst. Je mag dus niet zomaar de kapjes die je met dit patroon maakt verkopen, maar als je productie wil draaien en de wereld er een stukje mooier mee wil maken werk ik hier graag aan mee. Dan worden we er allebei blij van!


VerzoekNUMMERS

Ben je op zoek naar een bepaald ontwerp of wil je graag iets voor jou speciaal laten maken? Neem contact met mij op en ik maak het voor je. Wil je exclusieve rechten op het patroon, laat het me dit dan bij je aanvraag meteen weten.

KVK 72621532 | BTW NL002031388B44 |  © Copyright. All Rights Reserved.

StudioZACHT


Creativity is a wild mind and a
disciplined eye.

-Dorothy Parker


StudioZACHT is jouw steun & toeverlaat voor je creatieve inspiratie. Go wild met mijn designs, slurp mijn kennis op en laat je prikkelen & uitdagen.

Official Brand ambassador voor Brother Sewing EU. 

CONTACT

Kleine Hil 8

4822AE Breda

06 - 52 66 70 24 (WhatsApp only)

OPENINGSTIJDEN

 

Wil je mijn diensten inschakelen voor een ontwerp op maat, demonstratie of workshop? StudioZACHT staat graag voor je klaar. Soms zelfs tot in de late uurtjes en vaak ook in het weekend.

Ik heb namelijk geen 9 tot 5 mentaliteit. Wel een gezin met twee fantastische kids. Neem daarom bij voorkeur via e-mail contact met mij op, dan ben ik je graag van dienst.