Over

m o d e v a k s c h o o l

StudioZACHT

Bij StudioZACHT staat gezelligheid en een fijne, ontspannen sfeer centraal. Als je goed uit de voeten kunt met je eigen naaimachine en je de basisvaardigheden onder de knie hebt kan het genieten beginnen en dit wordt alleen maar groter naarmate je meer leert en kunt. Handwerken is het perfecte middel tegen verveling en kan heel rustgevend en haast meditatief werken (en soms ook ontzettend frustrerend wanneer iets niet lukt, maar daar heb je mij dan weer voor!).

Kom eens kennismaken, sfeerproeven en meegenieten. De koffie & thee staan klaar en je bent van harte welkom.

 

 

MARLOES HOPPENBROUWERS-MIJNSTER

Over StudioZACHT...

In 2016 is StudioZACHT ontstaan uit een vraag van een oud-collega die zag wat ik zoal maakte op mijn naaimachine. Ze vroeg of ik haar wat naailessen zou willen geven en al snel volgden er meer geïnteresseerden. De afgelopen jaren is StudioZACHT uitgegroeid tot een groeiende, gezellige naaischool die steeds meer bekendheid geniet in Breda en omstreken! Ik probeer mij te onderscheiden van conculega's in de regio door mijn creativiteit en persoonlijke aanpak. Zo kunnen mijn cursisten 7 dagen per week via Whatsapp bij mij terecht met kleine vragen zodat ze ook tussen de lessen door lekker verder kunnen en organiseer ik regelmatig leuke workshops!

Sewing is my superpower, what is yours?

Over mij...

 

Even voorstellen: ik ben Marloes ('84). Getrouwd met Christian en samen hebben we 2 kinderen: Thyrza ('11) en Olivier ('15).

 

In het dagelijks leven zorg ik naast mijn inmiddels fulltime werken voor StudioZACHT voor onze kinderen en onze 2 honden (Zwitserse Witte Herders Storm (10) en Winter (puppy)). Ik ben ontzettend creatief, naast naaien heb ik nog veel meer hobbies: tekenen, schilderen, haken en tuinieren zijn hiervan de voornaamste.

 

Van jongs af aan heb ik de kunst van het naaien afgekeken bij mijn moeder. Ik ben actief begonnen met zelf naaien toen ik 11 jaar oud was en ik mijn eerste naaimachine kreeg (een heel ouderwetse, niet-elektrische dus met de hand aangeslingerde Singer). Daarmee maakte ik vooral poppenkleertjes en allerlei toebehoren voor mijn poppen en Barbies. Inmiddels zijn de kleertjes iets groter geworden, net als mijn passie voor het vak.

 

In onze heerlijke woonkeuken heb ik mijn eigen 'atelier': een groot bureau waar ik al mijn machines kwijt kan en de mooiste dingen kan maken en een nog grotere keukentafel waar ik 6 plaatsen heb om iedereen te leren hoe je allerlei mooie creatiefs kunt maken. Het is een fijne plek met veel licht en een sfeer waarin je creativiteit sneller gaat stromen.

Op dit moment ben ik zelf halverwege de opleiding Coupeuse. Naaien kon ik al wel, maar leren patroontekenen en ontwerpen was wel iets wat ik nog heel graag wilde leren. Wanneer ik mijn opleiding heb afgerond kan ik me aansluiten bij de beroepsvereniging en ook zelf deze lessen gaan verzorgen. De modules dames- en herenkleding en lingerie/badmode heb ik inmiddels afgerond. De planning is dat dit in 2020 mijn opleiding afgerond is en ik als leerkracht aan de slag kan.

 

De passie voor en kennis van naaien heb ik vooral te danken aan mijn lieve moeder: Trudi Mijnster. Zij was een ontzettend getalenteerd, ervaren en kundig naaister en ik ben heel dankbaar dat ik zo veel van haar heb geleerd. Zij is in februari 2018 plotseling en veel te jong overleden, maar haar liefde voor naaien leeft in mij en dus ook in StudioZACHT door.

KVK 72621532 | BTW NL180663525B03 |  ┬ę Copyright. All Rights Reserved.

StudioZACHT


Modevakschool in Breda met wekelijkse naailessen, cursussen en workshops voor beginnende en gevorderde naai(st)ers.

CONTACT

Kleine Hil 8

4822AE Breda

06 - 52 66 70 24
Kijk voor bereikbaarheid op de contact pagina

OPENINGSTIJDEN

 

Kijk hier voor het lesaanbod van StudioZACHT.


Tijdens schoolvakanties zijn er alleen lessen in de avonden!