Help de eekhoorn en egel de winter door

m o d e v a k s c h o o l

De eekhoorn en egel hebben jouw hulp nodig!

De afgelopen zomer is het lang (en flink) warm geweest, zo lang dat de eekhoorntjes en egeltjes helemaal niet door hadden dat de herfst er ondertussen wel aan zat te komen. Hierdoor worden er nu nog steeds baby eekhoorntjes en egeltjes geboren, super schattig natuurlijk maar ook erg gevaarlijk. Want voor je het weet zal het weer niet alleen natter worden maar ook kouder, en deze diertjes zijn dan nog veel te klein om dat te kunnen overleven.


Daarom hebben Stichting Eekhoornopvang Neder-Veluwe en  Eekhoornopvang Nederland aan de bel getrokken: ze hebben hulp nodig. In een oproep op Radio Veronica vertelden ze dat ze vooral behoefte hebben aan slaapzakjes voor de kleine diertjes, maar dat ze zelf niet zo goed waren met de naaimachine. Nu heb ik een enorm hart voor dieren en zijn wij allemaal superhelden achter de naaimachine, dus deze oproep kunnen we echt niet laten liggen en we gaan ons best doen om deze (hopelijk zelfs alle) stichtingen in Nederland zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen om de eekhoorns en egels de winter door te helpen.

StudioZACHT

Hoe worden deze dieren opgevangen?
Voor eekhoorns en egels is wel wat kennis nodig om deze op te kunnen vangen en omdat deze dieren beschermd zijn in Nederland is het verplicht om ze door aangewezen instanties te laten verzorgen. Dat is maar goed ook, want dan weten we zeker dat er echt goed voor ze gezorgd wordt met alle kennis, medische vaardigheden en medicatie die daarvoor nodig is. In Nederland zijn er 23 locaties waar eekhoorns en egels in nood verzorgd kunnen worden, maar deze opvangen zijn eigenlijk al jaren in nood.


Wat hebben ze nodig?

Om de dieren te kunnen verzorgen en behandelen is er veel nodig. Er is een chronisch tekort aan vrijwilligers, geld, voedsel en....slaapzakjes! Wij hopen met deze actie in ieder geval in de laatste drie hulpvragen iets bij te kunnen dragen en wie weet lezen genoeg mensen dit die ook nog eens langdurig hun tijd en energie aan deze diertjes kunnen en willen geven zodat zij zich op gaan geven als vrijwilliger.


Wat gaan we doen?
- Slaapzakjes maken
- Noten inzamelen
- Geld inzamelen

Slaapzakjes maken
De eekhoorns en egels slapen graag in een holletje wat lekker warm moet worden. Deze holletjes kunnen goed nagebootst worden met een slaapzakje. In de praktijk is gebleken dat fleece hiervoor een goed materiaal is: het houdt de warmte goed vast, slijt niet snel, kan gewassen worden en is snel weer droog. Vooral lichte kleuren fleece zijn geschikt, want op donkere kleuren zijn de donkere, ongenode gasten niet goed te zien.


Op zaterdag 19 oktober houden we om deze slaapzakjes te maken een "Naaimarathon" bij Stof&Wol. Neem dan je lapjes lichtgekleurde fleece mee die je hebt liggen, wat garen en je naaimachine en kom wanneer je tijd hebt even langs om wat slaapzakjes in elkaar te zetten. Je kan tussen 10:30 en 12:30 uur aanschuiven!
Wil je liever thuis aan de slag, dan kan je je slaapzakjes tot 19 oktober afgeven bij Stof&Wol of StudioZACHT.


De naaibeschrijving voor de slaapzakjes volgt z.s.m. en is later deze week op deze pagina te downloaden.

Noten inzamelen

Eekhoorns eten graag allerlei noten: walnoten, eikels, tamme kastanje, beukennootjes... Het bos ligt er op dit moment vol mee dus dit is de perfecte tijd om daar even naartoe te gaan en ze te rapen. Let er wel op dat je ze even laat drogen, want als ze nat in een tas zitten en daar tot minimaal 19 oktober in blijven zitten, zijn ze straks allemaal beschimmeld en hebben ze er niks aan. Liefst dus in een mandje o.i.d. zodat er aan alle kanten lucht bij kan. Naast noten verzamelen kan je ook zakken eekhoornvoer kopen (van het merk Garvo schijnt heel goed te zijn, even googlen!) en ook voor de egels zijn er zakken egelvoer te koop. Wil je graag voedsel doneren? Heel graag!
Noten en zakken voer mag je tot 19 oktober bij StudioZACHT brengen. Er staat een afsluitbare bak klaar waar je alles in kan doen. Deze vind je bij onze voordeur op Kleine hil 8 in Breda. (Nogmaals: let echt op dat de noten droog zijn!)

Geld inzamelen

Wil je ook graag iets doen maar heb je geen kans om iets te maken of brengen, dan wordt een financiele bijdrage voor de Eekhoornopvang heel erg gewaardeerd. Ze zitten er ècht om te springen. Al is het maar een paar euro, als iedereen dat zou doen zijn zij enorm geholpen en kunnen er zo veel meer diertjes verzorgd en gered worden. Je donatie mag je overmaken naar rekeningnummer NL62 KNAB 0259 6675 95 t.n.v. Modevakschool Studio Zacht o.v.v. Donatie eekhoorns en egels.


Ook staat er bij Stof&Wol een potje klaar waar je geld in kunt doen. We hopen 20 oktober een mooi bedrag bekend te mogen maken waarmee heel veel eekhoorntjes en egeltjes gered kunnen worden.

KVK 72621532 | BTW NL180663525B03 |  © Copyright. All Rights Reserved.

StudioZACHT


Modevakschool in Breda met wekelijkse naailessen, cursussen en workshops voor beginnende en gevorderde naai(st)ers.

CONTACT

Kleine Hil 8

4822AE Breda

06 - 52 66 70 24
Kijk voor bereikbaarheid op de contact pagina

OPENINGSTIJDEN

 

Kijk hier voor het lesaanbod van StudioZACHT.


Tijdens schoolvakanties zijn er alleen lessen in de avonden!