Cursussen

Cursussen

Wie een ècht goede basis wil óf wie juist een stapje verder wil gaan dan alleen de basisvaardigheden kan bij StudioZACHT een fijne cursus volgen waarin alles wat je wil leren aan bod komt.

 

We hebben een beginnerscursus met een compleet programma waarbij je alles leert over naaimachines, gereedschap, patronen lezen en alle basisoefeningen een keertje uitprobeert. Tijdens de cursus maken we gezamenlijk een mooi project waarbij van alles aan bod komt: van het inzetten van een rits tot het verwerken van allerlei bandjes en elastiek!

Tijdens de cursus voor gevorderden gaan we een (flink) stapje verder en aan de slag met de moeilijke onderdelen. Zo leer je met paspels werken (rits èn zak), maken we engelse naden, gaan we blindzomen enz enz.... Heb je een verzoekje? Ook dat onderdeel wat je héél graag een keer goed aan wil leren mag in deze cursus aan bod komen!

Naaicursus voor beginners


 Tijdens deze cursus leer je:

 • Basistheorie en vaardigheden naaimachine
 • Basistheorie en vaardigheden patroontekenen
 • Knippen en stikken
 • Ritsen inzetten en afwerken
 • Aanzetten van bandjes en boordjes
 • Zomen
 • Verwerken van voering
 • Basisvaardigheden patronen aanpassen
 • Netjes en onzichtbaar afwerken
 • Knopen aanzetten en knoopsgaten naaien

 

Ondertussen werken we aan een gaaf project waarin de opgedane kennis goed van pas komt en waar je vervolgens bij ieder nieuw project weer plezier van gaat hebben! Houd er rekening mee dat je voor dit project wat extra kosten kwijt bent, dit kan je natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Mocht het project je niet aanspreken dan verzinnen we een alternatief wat bij jou past. Waar je ook rekening mee moet houden is dat je iedere week 1 à 2 uur zelf thuis met je machine aan de slag zult gaan. Naaien leer je namelijk niet door te lezen, maar vooral door te doen! Het project wordt gedeeltelijk tijdens de lessen en gedeeltelijk zelfstandig gemaakt. Heb je geen tijd buiten de lessen, houd er dan rekening mee dat je project misschien niet helemaal af is aan het einde van de cursus.

 

Aansluitend aan de cursus reserveren we 2 optionele inhaaldagen, op deze dagen kan je een gemiste les inhalen (tegen meerprijs). Wanneer een cursusles door overmacht niet door kan gaan verschuift deze kostenloos naar een inhaaldag. Lessen die verschoven worden in geval van overmacht (bijvoorbeeld door extreem slecht weer) worden niet extra in rekening gebracht.


Kosten, data en tijden


De kosten voor deze cursus bedragen €200,- (incl. naslagwerk en koffie/thee).

Datums en tijden: 5, 12, 19 februari, 4, 11, 18, 25 maart, 1, 8, 15 april van 9:30 - 11:30 uur


Locatie: StudioZACHT, Kleine Hil 8 Breda.


Stuur een e-mail om je aan te melden! Er is plaats voor maximaal 6 deelnemers.

Cursus lingerie naaien


In mei 2019 heb ik mijn diploma lingerie behaald. Een verplicht onderdeel van de opleiding tot costumière en meteen een onderdeel waarvan ik dacht "hmm, oké moet dit? Ik ga dat toch niet doen". Tijdens de eerste les werd mij verteld dat dit zo ontzettend leuk is om te doen, een BHtje tussendoor maken is als een soort verwenmomentje. Inmiddels snap ik wel waarom ze dat zeiden, het is (zodra je de kennis onder de knie hebt) zo klaar, het is allemaal klein en handzaam, je werkt met eigenlijk de mooiste materialen en leuke bandjes en kantjes.


Ook financieel is er een groot voordeel bij: voor een mooie set van een ècht goed zittende BH en een bijpassende slip betaal je in een lingerie boetiek minimaal €150,-. Als je het zelf maakt kan je bij bijvoorbeeld KantjeBoord héél goed slagen voor pakketjes waarin alles zit wat je nodig hebt (muv beugels en evt foam) en ben je rond de 30,- al klaar (incl die extra beugels en foam). Snel uitgerekend ben je dan - met deze cursus erbij - na 2(!!!!!) setjes zelf maken al goedkoper uit. En dan zit het setje wat je tijdens de cursus maakt er al bij. Nu je ongetwijfeld overtuigd bent ga ik vertellen wat de cursus precies inhoudt ;-)


Tijdens de cursus van 5 lessen (van ieder 4 uur) leer je o.a.:


 • Naaien met lycra
 • Kant aanzetten
 • Picotelastiek verwerken
 • Meten voor juiste BH maat en bepalen maat beugel
 • Foam padding BH naaien
 • Cups naaien (en een beetje theorie over aanpassingen)
 • Constructie BH
 • Schouderbandjes en sluiting naaien
 • Netjes afwerken
 • Slip met kant naaien
 • Kruisjeskatoen met blinde naad verwerken


Alle onderdelen oefenen we eerst met oefenmaterialen (inbegrepen) en maken we daarna in 't echie van onze mooie pakketjes. In principe hoef je niks thuis te doen voor deze cursus, zelfs als je je tornmesje vaker nodig gaat hebben dan je leuk vindt (en geloof me: dat gaat gebeuren! Maar dat is niet erg want uiteindelijk wordt het dan super mooi, ook daar mag je me in vertrouwen!).


Kosten, data en tijden


De kosten voor deze cursus bedragen €205,- (incl. patroon, oefenmaterialen, koffie/thee met iets lekkers).

Datums en tijden: 2, 9, 16 februari en 1, 8 maart van 13:00 - 17:00 uur

Locatie: Stof&Wol, Belcrumweg 24 Breda\


Stuur een e-mail om je aan te melden! Er is plaats voor maximaal 6 deelnemers.

Als je de cursus lingerie ontwerpen wil volgen is het zeer aan te raden om eerst deze cursus te doen! De cursus lingerie ontwerpen start op woensdag 5 februari, het lingerie leren naaien is dan nog niet afgelopen maar dit is niet erg voor de planning van de cursus lingerie ontwerpen.

KVK 72621532 | BTW NL002031388B44 |  © Copyright. All Rights Reserved.

StudioZACHT


Creativity is a wild mind and a
disciplined eye.

-Dorothy Parker


StudioZACHT is jouw steun & toeverlaat voor je creatieve inspiratie. Go wild met mijn designs, slurp mijn kennis op en laat je prikkelen & uitdagen.

Official Brand ambassador voor Brother Sewing EU. 

CONTACT

Kleine Hil 8

4822AE Breda

06 - 52 66 70 24 (WhatsApp only)

OPENINGSTIJDEN

 

Wil je mijn diensten inschakelen voor een ontwerp op maat, demonstratie of workshop? StudioZACHT staat graag voor je klaar. Soms zelfs tot in de late uurtjes en vaak ook in het weekend.

Ik heb namelijk geen 9 tot 5 mentaliteit. Wel een gezin met twee fantastische kids. Neem daarom bij voorkeur via e-mail contact met mij op, dan ben ik je graag van dienst.