Patroontekenen

Patroontekenen


Wanneer je graag een perfecte pasvorm wil krijgen of je creatieve ideeën tastbaar wil maken (of allebei) is het tekenen van je eigen patronen een onmisbare vaardigheid. The sky is the limit, als je deze kennis in huis hebt! Maar niet iedereen heeft zin en tijd om een hele opleiding te volgen. Bij StudioZACHT kan je zelf kiezen welke onderwerpen je graag wil doen, wat voor jou niet van toepassing is hoef je dus ook niet te volgen.


StudioZACHT werkt volgens de methode van Mode Op Maat: een dynamische organisatie van actieve coupeuses die doorlopend zorgen voor een hoge kwaliteit van lesstof. Tegelijkertijd is het ook een manier van patroontekenen die heel duidelijk en inzichtelijk is. Zodra je hem onder de knie hebt, kan je er alle kanten mee uit.

Werkwijze

 

  Omdat de meeste mensen geen volledige opleiding nodig hebben waarin alles wat maar te ontwerpen valt aan bod komt, heb ik ervoor gekozen om afwisselend diverse cursussen aan te bieden. De ene keer is het kinderkleding, de andere keer dames- of herenkleding of lingerie. Ik probeer dit zo veel mogelijk af te wisselen om voor iedereen regelmatig iets leuks aan te kunnen bieden en probeer tegelijkertijd de wensen van mijn cursisten zo snel mogelijk aan bod te laten komen. Houd zowel de website als de facebook pagina dus goed in de gaten om op de hoogte te blijven van de planning!


  Vooraf aan iedere nieuwe cursus plan ik een basiscursus in. Deze cursus volg je eenmalig en bevat een les maten opmeten en een introductieles tekentechniek. Zo kan iedereen die aan de cursus begint meteen van start en hoef je niet onnodig te wachten op mensen die nog moeten meten of de manier van tekenen nog gaan leren.


  Iedere cursus is op basis van één Mode op Maat lesmap. Er zijn 4 mappen: dames, heren, kinderen en lingerie. Wil je verschillende cursussen binnen één categorie volgen (bijvoorbeeld damesmode) dan heb je voor al die cursussen één map nodig (de dames map), die hoef je dus ook maar één keer aan te schaffen. De aanschafprijs van deze map is €67,50 (incl set tekenmallen).


  Eerstvolgende cursus:

   

  Lingerie - BH's ontwerpen

  In deze cursus leer je in 9 lessen (5 x theorieles, 4 x praktijk) op je eigen maten lingerie te ontwerpen. We beginnen al goed om jouw maten nauwkeurig op te meten zodat je eindelijk zult weten welke maat je ècht hebt. Bij veel vrouwen is het namelijk het geval dat ze al járen - zonder veel comfort - de verkeerde maat BH dragen. Op basis van deze maten ga je leren hoe je een basismodel kan tekenen en dit kan vertalen naar diverse soorten en modellen BH's. Na afloop van de cursus kan je zelf BH's ontwerpen en kan je aan de hand van een afbeelding een patroon tekenen op je eigen maten. De lessen vinden plaats op woensdagavond van 19:30 - 21:30 uur. Lesdagen: 5, 12, 19 februari, 4, 11, 18, 25 maart, 1, 8 april 2020.

  De kosten voor deze cursus zijn €257,50 (9 lessen van 2 uur, theoriemap, tekenset en oefenmaterialen, koffie/thee). Er is bij deze cursus plaats voor maximaal 6 deelnemers. Om voldoende privacy te bieden geef ik de cursus bij mij thuis (locatie: Kleine Hil 8 Breda).

   Inschrijven, lesgeld en mappen


   Je kunt je tot 14 dagen voor aanvang van een nieuwe cursus opgeven. Dit doe je door mij een e-mail te sturen. Het verschuldigde bedrag hiervoor wordt uiterlijk 7 dagen voor aanvang van de cursus betaald. Omdat ik voor jullie de mappen moet bestellen, doe ik dit dus ook pas wanneer iedereen betaald heeft. Zo ontstaat er voor ons allebei zo min mogelijk risico. Kostenloos annuleren kan tot de betaaltermijn, daarna zijn er kosten voor je gemaakt.

   KVK 72621532 | BTW NL002031388B44 |  © Copyright. All Rights Reserved.

   StudioZACHT


   Creativity is a wild mind and a
   disciplined eye.

   -Dorothy Parker


   StudioZACHT is jouw steun & toeverlaat voor je creatieve inspiratie. Go wild met mijn designs, slurp mijn kennis op en laat je prikkelen & uitdagen.

   Official Brand ambassador voor Brother Sewing EU. 

   CONTACT

   Kleine Hil 8

   4822AE Breda

   06 - 52 66 70 24 (WhatsApp only)

   OPENINGSTIJDEN

    

   Wil je mijn diensten inschakelen voor een ontwerp op maat, demonstratie of workshop? StudioZACHT staat graag voor je klaar. Soms zelfs tot in de late uurtjes en vaak ook in het weekend.

   Ik heb namelijk geen 9 tot 5 mentaliteit. Wel een gezin met twee fantastische kids. Neem daarom bij voorkeur via e-mail contact met mij op, dan ben ik je graag van dienst.