Patroontekenen

m o d e v a k s c h o o l

StudioZACHT

Patroontekenen


Wanneer je graag een perfecte pasvorm wil krijgen of je creatieve ideeën tastbaar wil maken (of allebei) is het tekenen van je eigen patronen een onmisbare vaardigheid. The sky is the limit, als je deze kennis in huis hebt! Maar niet iedereen heeft zin en tijd om een hele opleiding te volgen. Bij StudioZACHT kan je zelf kiezen welke onderwerpen je graag wil doen, wat voor jou niet van toepassing is hoef je dus ook niet te volgen.


StudioZACHT werkt volgens de methode van Mode Op Maat: een dynamische organisatie van actieve coupeuses die doorlopend zorgen voor een hoge kwaliteit van lesstof. Tegelijkertijd is het ook een manier van patroontekenen die heel duidelijk en inzichtelijk is. Zodra je hem onder de knie hebt, kan je er alle kanten mee uit.

Werkwijze

 

  Omdat de meeste mensen geen volledige opleiding nodig hebben waarin alles wat maar te ontwerpen valt aan bod komt, heb ik ervoor gekozen om afwisselend diverse cursussen aan te bieden. De ene keer is het kinderkleding, de andere keer dames- of herenkleding of lingerie. Ik probeer dit zo veel mogelijk af te wisselen om voor iedereen regelmatig iets leuks aan te kunnen bieden en probeer tegelijkertijd de wensen van mijn cursisten zo snel mogelijk aan bod te laten komen. Houd zowel de website als de facebook pagina dus goed in de gaten om op de hoogte te blijven van de planning!


  Vooraf aan iedere nieuwe cursus plan ik een basiscursus in. Deze cursus volg je eenmalig en bevat een les maten opmeten en een introductieles tekentechniek. Zo kan iedereen die aan de cursus begint meteen van start en hoef je niet onnodig te wachten op mensen die nog moeten meten of de manier van tekenen nog gaan leren.


  Iedere cursus is op basis van één Mode op Maat lesmap. Er zijn 4 mappen: dames, heren, kinderen en lingerie. Wil je verschillende cursussen binnen één categorie volgen (bijvoorbeeld damesmode) dan heb je voor al die cursussen één map nodig (de dames map), die hoef je dus ook maar één keer aan te schaffen. De aanschafprijs van deze map is €67,50 (incl set tekenmallen).


  Eerstvolgende cursus:

   

  Lingerie - BH's ontwerpen

  In deze cursus leer je in 9 lessen (5 x theorieles, 4 x praktijk) op je eigen maten lingerie te ontwerpen. We beginnen al goed om jouw maten nauwkeurig op te meten zodat je eindelijk zult weten welke maat je ècht hebt. Bij veel vrouwen is het namelijk het geval dat ze al járen - zonder veel comfort - de verkeerde maat BH dragen. Op basis van deze maten ga je leren hoe je een basismodel kan tekenen en dit kan vertalen naar diverse soorten en modellen BH's. Na afloop van de cursus kan je zelf BH's ontwerpen en kan je aan de hand van een afbeelding een patroon tekenen op je eigen maten. De lessen vinden plaats op woensdagavond van 19:30 - 21:30 uur. Lesdagen: 5, 12, 19 februari, 4, 11, 18, 25 maart, 1, 8 april 2020.

  De kosten voor deze cursus zijn €257,50 (9 lessen van 2 uur, theoriemap, tekenset en oefenmaterialen, koffie/thee). Er is bij deze cursus plaats voor maximaal 6 deelnemers. Om voldoende privacy te bieden geef ik de cursus bij mij thuis (locatie: Kleine Hil 8 Breda).

   Inschrijven, lesgeld en mappen


   Je kunt je tot 14 dagen voor aanvang van een nieuwe cursus opgeven. Dit doe je door mij een e-mail te sturen. Het verschuldigde bedrag hiervoor wordt uiterlijk 7 dagen voor aanvang van de cursus betaald. Omdat ik voor jullie de mappen moet bestellen, doe ik dit dus ook pas wanneer iedereen betaald heeft. Zo ontstaat er voor ons allebei zo min mogelijk risico. Kostenloos annuleren kan tot de betaaltermijn, daarna zijn er kosten voor je gemaakt.

   KVK 72621532 | BTW NL180663525B03 |  © Copyright. All Rights Reserved.

   StudioZACHT


   Modevakschool in Breda met wekelijkse naailessen, cursussen en workshops voor beginnende en gevorderde naai(st)ers.

   CONTACT

   Kleine Hil 8

   4822AE Breda

   06 - 52 66 70 24
   Kijk voor bereikbaarheid op de contact pagina

   OPENINGSTIJDEN

    

   Kijk hier voor het lesaanbod van StudioZACHT.


   Tijdens schoolvakanties zijn er alleen lessen in de avonden!